ACADEMIA ROMÂNĂ

INFO CONTACT

INFO CONTACT

PRIMA PAGINĂ

INFO CONTACT

Prima pagina Prima pagina

EVENIMENTE 2007

       

Arhiva

DEZBATERI, SIMPOZIOANE ȘI SEMINARII organizate de FNSA și Academia Română

 

15 ianuarie 2007

 

A avut loc „Lansarea volumului VII din seria Manuscriselor lui Mihai Eminescu”, imprimate la Monitorul Oficial.

 

Eveniment organizat de Academia Română, Fundația Națională pentru Știință și Artă, Biblioteca Academiei Române, Editura Enciclopedică, Regia Autonomă Monitorul Oficial.

15 ianuarie 2007
 

Vernisajul expoziției de desen și sculptură a proiectului pentru realizarea monumentului - Mihai Eminescu - de Neculai Păduraru.

17 martie 2007
 

Colocviu G. Călinescu față cu noua critică literară, eveniment organizat de Fundația Națională pentru Știință și Artă în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România.

 

Ca dezbatere „G. Călinescu receptat de tinerii critici literari”, moderator acad. Eugen Simion. Lansarea volumelor: „G. Călinescu: Publicistică (vol. I-II)”.

 

O altă dezbatere „La ce bun critica literară în societatea cunoașterii?”, moderator prof. univ. Dr. Livius Ciocârlie.

  Au participat 30 de tineri critici literari din întreaga țară.
3 mai 2007
 

Lansarea volumului Dimitrie Cantemir „The Salvation of the Wise Man and the Ruin of the Sinful World”. Ediție arabă și traducere engleză cu note și indici de Ioana Feodorov. Introducere și comentarii de acad. Virgil Cândea.

 

Eveniment organizat de Academia Română și Fundația Națională pentru Știință și Artă. Ca dezbatere „Statutul studiilor cantemiriene azi”.

 

Invitați au fost: acad. Dan Berindei, Vice-Președinte al Academiei Române, prof. Dr. Dan Hăulică, Prof. Dr. Dan Horia Mazilu și Prof. Dr. Dan Slușanschi, C.S.I Ioana Cândea.

22 mai 2007
  Vernisajul expoziției „Joc cu oglinda sufletului răstignit” a graficianului Részegh Botond.
29 iunie - 12 iulie 2007
 

Vernisajul expoziției „Imagini ale monologului interior” a artistului german Klaus Bushoff. Au prezentat Eugen Simion, Dan Grigorescu, Ion Stendl și Mircia Dumitrescu.

12 iulie 2007
 

Colocviul „Cercetarea Românească la ora Europeană”. Evenimentul a fost moderat de academicienii Maya Simionescu și Eugen Simion și ca invitat special a fost profesorul Anton Anton, secretar de stat, Ministrul Educației și Cercetării.

 

Tema acestui colocviu: finanțarea și evaluarea proiectelor de cercetare, precum și condiția tânărului cercetător.

septembrie 2007
 

A semnat în septembrie 2006 un protocol cu Academia Regală a Doctorilor și Academia Regală de Științe Economice și Financiare din Spania prin care se constituie „Forumul româno-spaniol” cu sediul la București (str. Dem. I. Dobrescu, nr. 11). Scopul Forumului este acela de a iniția proiecte științifice și culturale, comune.

21 septembrie 2007
 

Vernisajul expoziției „The Revival of Indulgentia” a artistului András Márkos - Romanian Senators and Deputies.

25 septembrie 2007
 

Lansare de carte „Minimul necesar despre CONȘTIINȚĂ pentru un intelectual al mileniului  trei” a profesorului Jean Askenasy. Prezentator: acad. Constantin Popa și acad. Augustin Buzura.

27-30 septembrie 2007
 

Ediția a VI-a a Seminarului Internațional Penser l’ Europe. Acest seminar a fost organizat de Fundația Națională pentru Știință și Artă în colaborare cu Academia Franceză - Institutul Franței, Academia Regală de Limbă și Literatură Franceză din Belgia și Academia Română.

 

La această întâlnire au participat peste 40 de invitați din toată Europa - președinți de academii europene, alți oameni de cultură, reprezentanți diplomatici, oameni politici din România și din Europa, reprezentanți ai diferitelor culte.

17 decembrie 2007 (...)
 

Ceremonia de premiere. Au fost acordate premiile de excelență ale Fundației în domeniul științei și artelor, în colaborare cu Primăria Sectorului 2, București.

 

Din juriu au făcut parte acad. Viorel Barbu, acad. Augustin Buzura, acad. Nicolae Breban, m.c al Academiei Române, prof. Gheorghe Popa, Iași, Monseniorul Robu, acad. Eugen Simion, acad. Maya Simionescu, prof. Bogdan Simionescu, m.c. al Academiei Române.

  Sponsori : S.C. DELTA A.C.M - 93 S.R.L., S.C. NIRO - INVESTMENT S.A.
18 decembrie 2007 (...)
 

Colocviul dedicat „Centenarului Mihail Sebastian”. Evenimentul a fost organizat de Fundația Națională pentru Știință și Artă, Secția de Filologie-Literatură a Academiei Române și Institutul „G. Călinescu” în colaborare cu cotidianul „Ziua”.

 

Au participat critici literari, cercetători și editori ai operei lui Mihail Sebastian, reprezentanți ai comunităților evreiești din România.

 

 

copyright © Fundația Națională pentru Știință și Artă 2008

copyright © Academia Română 2006