ACADEMIA ROMÂNĂ

INFO CONTACT

INFO CONTACT

PRIMA PAGINĂ

INFO CONTACT

Prima pagina Prima pagina

EVENIMENTE 2010

         

Arhiva

14 ianuarie 2010, FNSA
 

Seminarul cu tema „Este Eminescu poet național?”. Dezbaterea  a avut loc în Rotonda Muzeului Literaturii Române. Eveniment organizat de Academia Română, Secția de Filologie și Literatură a Academiei Române în colaborare cu Fundația Națională pentru Știință și Artă, Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni și muzeul Național al Literaturii Române.

15 ianuarie 2010, FNSA
 

Seminarul „Mihai Eminescu cu prilejul împlinirii a 160 de ani de la nașterea poetului”. Dezbaterea a avut loc în Aula Academiei Române. Eveniment organizat de Academia Română, Secția de Filologie și Literatură a Academiei Române în colaborare cu Fundația Națională pentru Știință și Artă, Liga Culturală pentru Unitatea Românilor de Pretutindeni și muzeul Național al Literaturii Române.

6 martie 2010, sala de conferință a FNSA și Rotonda MNLR
  Colocviul G. Călinescu față cu noua critică literară, ediția a IV-a
   
 

Program

Eveniment organizat de:
  • Fundația Națională pentru Știință și Artă (FNSA),
  • Muzeul Național al Literaturii Române (MNLR),
  • Uniunea Scriitorilor din România

Parteneri media:

  • wwww.agentia de carte.ro,
  • revista CULTURA,
  • www.tamada.ro

 

29 martie 2010, FNSA
 

Dezbatere cu tema „Cercetarea fundamentală în vremuri de criză”, ediția a V-a. Eveniment organizat de Fundația Națională pentru Știință și Artă, Muzeul Național al Literaturii Române și Uniunea Scriitorilor din România. Parteneri media: wwww.agentia de carte.ro, revista CULTURA, www.tamada.ro

2010, FNSA
 

Expoziție de desen si pictură cu tema: „Reverii în universul recluziunii”. Expoziția a avut loc la Fundația Națională pentru Știință și Artă în colaborare cu Universitatea Națională de Arte - București, Penitenciarul de femei Târgșor - Prahova și Cercul de Creație Artistica Fantezia.

8-9 octombrie 2010, FNSA
 

Seminarul Internațional „Penser l’Europe”, a IX-a ediție, cu tema: „Cum se scrie istoria? Conștiința europeană și istoria identităților naționale”, seminar organizat de Fundația Națională pentru Știință și Artă, Academia Română în colaborare cu Institutul Franței, Institutul Francez de Relații Internaționale, Academia Regală de Științe Economice și Financiare din Spania, Academia Regală de Doctori din Barcelona și Academia Regală pentru Limbă și Literatură Franceză din Belgia.

copyright © Fundația Națională pentru Știință și Artă 2008

copyright © Academia Română 2006