Conferința regională "Young Scientists and Science in the Region" (Letter)
   
 

Academia de Științe și Arte din Muntenegru - Centrul tinerilor oameni de știință - a organizat, in zilele de 17 și 18 octombrie 2013 Prima Conferință regională "Young Scientists and Science in the Region". Organizatorii și-au propus să ofere ocazia tinerilor cercetători din țările din sud-estul Europei de a discuta despre problemele legate de profesiunea lor, despre provocarile pe care le întâmpină în perioada actuală în munca pe care o desfășoară, de a prezenta principalele direcții de cercetare în care sunt implicați tinerii cercetători, modul în care sunt organizați, statutul financiar al acestora în comparație cu munca prestată, mobilitatea tinerilor cercetători, mai ales în regiune.

Din partea Academiei Române a participat domnul dr. Dan Radu Rusu, asistent de cercetare la Institutul de Chimie Macromoleculară "Petru Poni" din Iași. Domnul Rusu face
parte dintr-o echipă valoroasă, care a avut contribuții importante în domeniul modern al polimerilor pentru materiale avansate.

Alocuțiunile și discuțiile care au avut loc în cadrul Conferinței au fost foarte interesante și participanții au considerat că acest eveniment a fost deosebit de util pentru ei, subliniind necesitatea unei mai strânse colaborări între tinerii cercetători din regiune, fapt care va duce la imbunătățirea muncii lor și la obținerea unor rezultate mai bune.

La sfârșitul Conferinței, participanții au adoptat o Declarație, în scopul de a fi difuzată liderilor din domeniul politicii științei, organizațiilor științifice, organizațiilor societății civile și instituțiilor de învățământ din țările lor.

Declaration
Young Scientists and Science in the Region

18th October 2013, Podgorica, Montenegro

 
   
copyright © Academia Română 2006

copyright © Academia Română 2006